paikkatietokonsultointi paikkatietomies

Konsultointi paikkatietoasioissa

Tarvitsetko apua organisaatiosi paikkatietoasioissa? Onko mielessäsi toiminnan tehostaminen monipuolisemman paikkatietojen hallinnan avulla vai haluatko organisaatiosi käyttöön visuaalisesti laadukkaita ja tietosisällöltään luotettavia karttaesityksiä?

Mikäli vastasit kyllä, ja haluat toteuttaa suunnitelmasi kustannustehokkaasti ja toimijariippumattomasti avoimen lähdekoodin paikkatietosovellusten ja -teknologioiden avulla, autan sinua oikein mielelläni. Paikkatietomiehen toteuttama paikkatietokonsultointi on aidosti riippumatonta paikkatietoasiantuntemusta.

Paikkatietomies palveluksessasi

Minulla on kokemusta paikkatietoasioista usealta eri toimialalta, joilta kaikilta on tarttunut mukaan jotakin sellaista, joka voidaan valjastaa sinun paikkatietoongelmiesi ratkaisemisen tueksi. Esimerkkejä avoimen lähdekoodin sovellusten käyttömahdollisuuksista löydät blogin puolelta.

Avoimen lähdekoodin paikkatietosovelluksiin ja -teknologioihin perustuvissa ratkaisuissa et maksa mystisiä, vuosittain korotettavia lisenssimaksuja, vaan kustannukset koostuvat asiantuntijatyöstä ja mahdollisista palvelin- ja aineistokustannuksista. Asiantuntijatyö voidaan hinnoitella tapauksesta riippuen joko tuntiperustaisesti tai tekemälleni työlle voidaan määritellä kokonaishinta.

 

Avoimen lähdekoodiin perustuvissa ratkaisuissa et maksa lisensenssimaksuja.

 

Pyrin hyödyntämään mahdollisimman laajalti eri viranomaistoimijoiden tuottamia avoimia paikkatietoaineistoja, joten useimmissa tapauksissa aineistokustannuksetkin jäävät erittäin maltillisiksi. Hankkimalla paikkatietomiehen paikkatietokonsultointia tuet osaltasi tämän blogin olemassaoloa, sillä konsultointiin käytetystä ajasta saaduilla korvauksilla katan mm. blogisivuston ylläpidosta koituvia kiinteitä kustannuksia. Ja kyllä, blogikirjoitusten laadintaan käyttämäni aika on pois muusta vapaa-ajastani.

 

Kustannukset koostuvat asiantuntijatyöstä ja mahdollisista palvelinkustannuksista.

 

Paikkatietokonsultointi – ratkaisuja paikkatietoaiheisiin ongelmiin avoimesti

Paikkatietomiehen paikkatietokonsultointi tarjoaa avoimen lähdekoodin paikkatietosovelluksiin ja avoimiin paikkatietoaineistoihin perustuvia ratkaisuja moniin erilaisiin tilanteisiin. Tarjoamani paikkatietokonsultointi on toimialariippumatonta, joten apua ongelmaasi voit kysyä liittyipä paikkatieto-ongelmasi mille toimialalle tahansa.

Tutustu alla olevan valikon avulla aihealueisiin, joihin löytyy ratkaisuja paikkatietoasiantuntemukseni avulla. Aihealueet saat esille klikkaamalla plus-painiketta.

 

Konsultoinnin aihealueita

Toiminnan tehostaminen paikkatietojen tehokkaammalla hallinnalla ja analysoinnilla

Kaupallisen paikkatietojärjestelmän korvaaminen joko osittain tai kokonaan avoimen lähdekoodin ratkaisulla

Paikkatietoaineistojen julkaisu rajapinnoilta, rajapintojen pystytys ja internetissä toimivan karttapalvelun suunnittelu

Paikkatietoaineistojen väliset muunnokset

Paikkatietoaineistojen analysointi eri tarpeisiin ja analysoinnin tulosten raportointi

Paikkatietoanalyysien automatisointi

Paikkatietosovellusten käyttöön(ottoon) liittyvä opastus ja tuki sovellusten ongelmatilanteissa

Karttaesitykset eri tarpeisiin, paikkatietojen kolmiulotteinen visualisointi

 

Aivan kaikissa tilanteissa en  pysty itse sinua auttamaan. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi laajat tietojärjestelmätoimitukset, joiden toteuttamiseen minulla sivutoimisesti toimivalla ei ole tarvittavaa osaamista tai taloudellisia/ajallisia resursseja.

Näissä tilanteissa voin opastaa sinua ottamaan yhteyttä sellaisiin toimijoihin, jotka hyödyntävät toiminnassaan avoimen lähdekoodin paikkatietoteknologioita. Suosittelen sinulle ainoastaan sellaisia toimijoita, joiden kanssa olen tehnyt itse yhteistyötä, ja joiden kanssa hommat sujuvat sovitusti ja hyvällä meiningillä.

 

Konsultointiasioissa suosittelen ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse.

 

Ketterä kevytyrittäjä

Konsultointityöhön liittyvät laskutusasiat hoidan nykyaikaisesti ukko.fi -laskutuspalvelun avulla kevytyrittäjyysperiaatteella. Tällöin tilaajan vastuulla ei ole mitään perinteiseen työsuhteeseen liittyviä työnantajakuluja ja -velvoitteita. Laskun maksaminen ajallaan on ainoa velvoite.

Tarjoamastani konsultointityöstä jätän aina kirjallisen tarjouksen. Tarjouksessa yksilöidään työn toteuttamiseen liittyvät työvaiheet ja niihin kuluva työaika yksikköhintoineen.

Varsinaisesta toimeksiannosta laaditaan aina kirjallinen toimeksiantosopimus. Toimeksiantosopimukseen kirjataan mm. työn toteuttamiseen liittyvät määräajat, työn toteuttamisesta maksettava korvaus ja työn virheellisestä/puutteellisesta toteutuksesta mahdollisesti aiheutuvat sanktiot.

Ota yhteyttä, niin etsitään ongelmaasi ratkaisu

Alkuun päästään parhaiten siten, että otat minuun yhteyttä ja kerrot paikkatietoasioihin liittyvistä tavoitteistasi/ongelmistasi. Konsultointipyyntö ei velvoita sinua mihinkään ja on sinulle maksutonta.

Konsultointiasioissa suosittelen ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse. Yhteyttä voit ottaa myös alla olevalla lomakkeella. Lomakkeen alta löytyvät painikkeet, joiden avulla sähköpostiviestin lähettäminen ja puhelun soittaminen onnistuvat kätevästi myös mobiililaitteilla ilman, että sinun tarvitsee näppäillä puhelinnumeroa/sähköpostin saajaa erikseen.