Paikkatietokonsultointi | Paikkatietomies

Paikkatietomiehen paikkatietokonsultointi

Tarvitsetko apua organisaatiosi paikkatietoasioissa? Onko mielessäsi toiminnan tehostaminen monipuolisemman paikkatietojen hallinnan avulla, haluatko perustaa organisaatiosi päätöksenteon ajantasaiseen ja selkeästi esitettyyn paikkatietoon vai haluatko käyttöösi organisaatiosi brändiin sopivia karttoja?

Mikäli vastasit kyllä, ja haluat toteuttaa suunnitelmasi kustannustehokkaasti ja riippumattomasti avoimen lähdekoodin paikkatietosovellusten ja -teknologioiden avulla, on asiantuntemukseni käytettävissäsi. Paikkatietomiehen toteuttama paikkatietokonsultointi on aidosti riippumatonta paikkatietoasiantuntemusta. Toimin sivutoimisesti koko Suomen alueella.

Asiakaslähtöistä palvelua erityisesti yrityksille ja kunnille

Tarjoan paikkatietojen analysointiin ja tiedonhallintaan liittyviä asiantuntijapalveluitani ensisijaisesti suomalaisille yrityksille ja kunnille. Palveluni on asiakaslähtöistä ja asiakkaan toiveita kunnioittavaa. Vilkaise alta muutama esimerkki siitä, millaista apua minulla tarjota erityisesti yrityksille.

Paikkatietoasioiden nykytilan kartoitus
Milloin olet viimeksi olet tarkastanut missä tilassa paikkatietoasiat ovat organisaatiossasi? Kustannukset kohoavat ilman että toiminnallisuudet lisääntyvät? Entäpä jos katsottaisiin yhdessä läpi organisaationne paikkatietoasiat? Moni organisaatio on ajautunut ihan varkain toimittajaloukkuun tai käytössä voi olla sovelluksia, joiden toiminnallisuudet eivät edusta enää tätä päivää. Tekemäni kartoituksen avulla voit arvioida riippumattomasti organisaatiosi paikkatietojärjestelmiä ja etsiä niille kustannustehokkoita ja avoimia vaihtoehtoja.

Paikkatietoarkkitehtuurin suunnittelu
Haluatko organisaatiollesi paikkatietoarkkitehtuurin, jossa paikkatiedot virtaavat järjestelmistä toisiin mahdollisimman saumattomasti? Sellainen kannattaa toteuttaa OGC-rajapintojen avulla. OGC-rajapintojen avulla paikkatiedot virtaavat järjestelmästä (mikropalvelusta) toiseen saumattomasti ja standardinmukaisesti.

Paikkatietojen hallinnan kehittäminen
Lojuuko koneellasi lukuisia erilaisia paikkatietoaineistoja sisältäviä tiedostoja? Tiedän tunteen ja myöskin keinon asian ratkaisemiseksi. Laitetaan paikkatietoaineistosi järjestykseen avointa PostGIS-paikkatietokantaa hyödyntäen. Tarjoan konsultointia aina PostGIS-tietokannan pystytyksestä, peruskäytöstä (esim. QGIS-paikkatietosovelluksella) tietokannassa olevien tietojen analysointiin saakka. Tarvittaessa voin lisäksi rakentaa tietokantaan automatiikkaa/omia työnkulkuja PL/pgSQL-ohjelmointikielen avulla.

Kartat webbikartta-aikaan
Paperi on oman aikansa tuote. Sille toki on vielä sijansa, mutta pienenevä sellainen. Näin 2020-luvulla kartat kannattaa tuottaa jo kättelyssä webbikäyttöä varten. Tarjoan avoimia ratkaisuja siihen, miten saat julkaistua erilaisia paikkatietoaineistoja webbikartan vaatimalla tavalla. Avullani voit lisäksi saada enemmän irti myös paikkatietokohteiden ominaisuustiedoista webbikrtoilla.

Kartta osaksi organisaatiosi viestintää
Haluatko käyttää viestinnässäsi oman brändisi värimaailmaan sopivia karttaesityksiä? Tuotan kustannustehokkaasti karttaesityksiä erilaisiin tarpeisiin. Kauttani on mahdollista tilata opaskarttoja, teemakarttoja, maasto- ja retkeilykarttoja sekä erilaisia paikkatietoelementtejä sisältäviä infograafeja. Paperin lisäksi kartan julkaiseminen onnistuu myös mm. WMS-rajapinnalle.

Räätälöidyt QGIS-koulutuspalvelut
Haluatko ottaa käyttöön QGIS-paikkatietosovelluksen ja oppia käyttämään sitä tehokkaasti? QGISllä hoituu mm. paikkatietojen tuottaminen, paikkatietorajapintojen ja -tietokantojen käyttö sekä tietenkin karttojen taittaminen. Paikkatietomies räätälöi ja suunnittelee tarpeitanne vaativan koulutuksen. Koulutusten pitäminen onnistuu joko etäyhteyksin tai fyysisesti läsnäollen.

Useat yhteiskunnan keskeisimmistä paikkatietoaineistoista syntyvät kuntien prosesseissa. Näitä erittäin arvokkaita tietoja kannattaa käyttää apuna mm. päätöksenteossa ja organisaation toimintaa tehostettaessa. Paikkatiedot kannattaa ottaa myös huomioon tiedolla johtamisen maailmassa. Paikkatietomieheltä kuntasi saa asiantuntevaa ja riippumatonta konsultaatiota mm. seuraaviin asiakokonaisuuksiin:

Paikkatietopohjainen kiinteistöveroselvitys
Onko kuntasi kiinteistöverotiedot kunnossa? Vastaako käyttämänne kuntarekisterijärjestelmän rakennustiedot verohallinnon kiinteistöverorekisteriä ja millaisia puuttaita aineistoissa on? Tästä voidaan ottaa selvää toteuttamalla paikkatietopohjainen kiinteistöveroselvitys tai vertailemalla kuntarekisterijärjestelmän ja verohallinnon rekistereiden tietosisältöjä toisiinsa  tietokanta-avusteisesti.

Suomi.fi-karttojen käyttöönotto
Onko kunnassasi tarvetta internetsivuilla julkaistaville kartoille, mutta käytössä ei ole omaa karttapalvelua? Kunnilla on ns. KaPA-lain (2016/571) mukaisesti mahdollisuus ottaa käyttöön maksuton hallinnon karttapalvelu, jonka avulla kunta pystyy mm. julkaisemaan karttoja internetsivuilaan. Palvelua ylläpitää Maanmittauslaitos ja sen käyttäminen on kunnille maksutonta. Tarjoan apua hallinnon karttapalvelun käyttöönotossa, käytön opastuksessa ja mahdollisten omien palveluun lisättävien karttatasojen toteuttamisessa.

Konsultointi paikkatietojärjestelmän hankinnassa
Oletko hankkimassa kuntaasi uutta paikkatietojärjestelmää tai -sovellusta? Avoimet paikkatietojärjestelmät ja -sovellukset taipuvat useaan eri tarpeeseen, mutta joissakin tapauksissa kaupallisiin sovelluksiin kehitetyistä toiminnallisuuksista kannattaa maksaa. Tällöin hankinta kannattaa tehdä huolella eri järjestelmiä ja niiden ominaisuuksia vertaillen. Edessä voi olla myös integraatiot mahdollisesti jo olemassa oleviin järjestelmiin tai valtion järjestelemiin.

Tarpeisiinne räätälöidyt QGIS-koulutuspalvelut
Haluatko ottaa käyttöön QGIS-paikkatietosovelluksen ja oppia käyttämään sitä tehokkaasti? QGIS:llä hoituu mm. paikkatietojen tuottaminen, paikkatietorajapintojen ja -tietokantojen käyttö sekä tietenkin karttojen taittaminen. Paikkatietomies räätälöi ja suunnittelee tarpeitanne vaativan koulutuksen. Koulutusten pitäminen onnistuu joko etäyhteyksin tai fyysisesti läsnäollen.

Miksi valita Paikkatietomiehen paikkatietokonsultointi?

Avoimen lähdekoodin paikkatietosovelluksiin ja -teknologioihin perustuvissa ratkaisuissa ei tarvitse maksaa säännöllisiä lisenssi- ja ylläpitomaksuja, vaan kustannukset koostuvat asiantuntijatyöstä, dokumentoinnista ja mahdollisista palvelinkustannuksista. Asiantuntijatyö hinnoitellaan joko tuntiperustaisesti tai työlle voidaan määritellä kokonaishinta.

Paikkatietomiehen toteuttama paikkatietokonsultointi tarjotaan rautaisella ammattitaidolla monipuoliseen alan kokemukseen nojautuen. Osaamisestani saa käsityksen blogin artikkeleja lueskelemalla ja CV:ni löytyy LinkedIn-palvelusta.

Huomaathan, että hankkimalla paikkatietomiehen paikkatietokonsultointia, tuet osaltasi tämän blogin olemassaoloa, sillä konsultointiin käytetystä ajasta saaduilla korvauksilla katan mm. tämän blogisivuston ylläpidosta koituvia kiinteitä kustannuksia.

Miten edetä?

Homma lähtee käytiin siten, että otat minuun yhteyttä. Yhteydenottokanavat löydät esittelysivun alaosasta. Yhteydenoton jälkeen voidaan alkaa keskustelemaan avoimesti asioista eikä yhteydenotto sido sinua vielä mihinkään. Tarpeesi toimivat lähtökohtana tarjoukselle. Kuuntelen niitä herkällä korvalla.

Tarjoamastani konsultointityöstä jätän kirjallisen tarjouksen. Tarjouksessa yksilöin työn toteuttamiseen liittyvät työvaiheet ja niihin kuluvan työajan yksikköhintoineen. Hinnoittelussa pyrin läpinäkyvyyteen. Hintoihin lisätään 24 %:n arvonlisävero.

Näin konsultointi etenee

Toimeksiannosta laaditaan tarvittaessa kirjallinen toimeksiantosopimus. Toimeksiantosopimukseen kirjataan mm. työn toteuttamiseen liittyvät määräajat, työn toteuttamisesta maksettava korvaus, maksu- ja toimitusehdot sekä työn virheellisestä/puutteellisesta toteutuksesta mahdollisesti aiheutuvat sanktiot.

Konsultointityöhön liittyvä laskutus hoituu Paikkatietomies-konsultointi -toiminimeni (Y-tunnus: 3181051-6) kautta. Tilaajan vastuulle ei tällöin jää mitään perinteiseen työsuhteeseen liittyviä työnantajakuluja ja -velvoitteita – yksinkertaista ja helppoa.